Què és?

El FEM MATEMÀTIQUES és una activitat que té la finalitat de contribuir a desenvolupar la competència matemàtica en tot l’alumnat de sisè de Primària i primer cicle de l’ESO. També permet intercanviar experiències i compartir propostes per part del professorat de les diferents comarques de Catalunya. A més, vol sensibilitzar la societat catalana en general sobre la necessitat de millora d’una educació matemàtica que afavoreixi el desenvolupament personal i la integració social d’uns ciutadans i ciutadanes lliures i responsables.

Es tracta d’una activitat organitzada anualment per la FEEMCAT amb el suport del Departament d’Ensenyament. Està dirigida a tots els alumnes de sisè de Primària i de primer i de segon d’ESO dels centres escolars de Catalunya. S’organitza en forma de concurs i es desenvolupa en tres fases.

Amb aquesta activitat ens proposem

 • Potenciar el raonament matemàtic a través de la resolució de problemes.
 • Fomentar la capacitat de comunicació i argumentació matemàtica presentant activitats per resoldre en equip i exigint l’elaboració d’informes detallats.
 • Ajudar als nois i noies a adquirir seguretat i confiança en les seves capacitats per fer matemàtiques presentant-los activitats motivadores i que suposin un repte per a ells i elles.
 • Mostrar als professors i professores activitats lligades a l’entorn i problemes adequats per a treballar estratègies i desenvolupar actituds positives envers d’aquesta disciplina.

Participar al Fem Matemàtiques suposa cedir els drets sobre els treballs que es realitzin en les diferents fases de l’activitat.

2 comments

 1. ELISABETH SOLDEVILA ha dit:

  Sóc mare d’un nen de primer d’ESO amb altes capacitats i talent matemàtic i estaria interessada a rebre més informació sobre aquest programa.
  Pel què entenc, és necessari vincular-ho a un centre i que hi hagi altres nens interessats… ho podríem mirar de coordinar amb el centre, tot i que això ho veig més complicat. Hi ha opció de participar-hi individualment? Ni que sigui a través de l’escola?
  Quin cost té participar d’aquesta activitat?

  • Elisabet Saguer ha dit:

   Benvolguda Elisabet,
   Si mireu les bases del concurs veureu que està especialment indicat per treballar als centres amb grups d’alumnes.
   Els centres s’han d’inscriure durant el primer trimestre del curs i no està pensada la participació individual ja que el treball en grup és un eix important dels objectius del mateix
   El termini de presentació dels treballs és el 15 de febrer.
   Espero que trobeu una solució aquest curs o el proper
   Cordialment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *