Archive for Miquel Maydeu

Fem Matemàtiques 2022. Preinscripcions.

  Ja podeu PREINSCRIURE el vostre centre mitjançant el formulari de la vostra associació de referència. Recordeu que aquesta encara no és la inscripció definitiva, que haureu de fer més endavant.   Sigueu benvinguts!

 

Problemes del Fem Matemàtiques 2022

Aquí hi trobareu els problemes de la primera fase del Fem Matemàtiques del 2022. Recordeu que els heu de fer en grups de 3 o 4 persones i que heu de justificar sempre els vostres raonaments.

Per participar haureu de presentar un informe amb la resolució dels tres problemes, amb una portada que inclogui el nom i la població del vostre centre, el nivell en el qual participeu, el nom i cognoms dels participants i els del vostre professor/a.

Teniu temps fins al 14 de febrer.

Que gaudiu fent Matemàtiques!

 

Portada del dossier (per a tots els grups) portada 2022

Benvinguts al Fem Matemàtiques 2022

Dilluns comença el FEM MATEMÀTIQUES i us podreu PREINSCRIURE i baixar-vos els problemes.

Animeu-vos a participar-hi!!!!

QUÈ ÉS EL FEM MATEMÀTIQUES?

El FEM MATEMÀTIQUES és una activitat que té la finalitat de contribuir a desenvolupar la competència matemàtica en tot l’alumnat de cinquè i sisè de primària i primer i segon de l’ESO. També permet intercanviar experiències i compartir propostes per part del professorat de les diferents comarques de Catalunya. A més, vol sensibilitzar la societat catalana en general sobre la necessitat de millora d’una educació matemàtica que afavoreixi el desenvolupament personal i la integració social d’uns ciutadans i ciutadanes lliures i responsables.

Es tracta d’una activitat organitzada anualment per la FEEMCAT amb el suport del Departament d’Educació. Està dirigida a tots els alumnes de cinquè i sisè de Primària i de primer i de segon d’ESO dels centres escolars de Catalunya. S’organitza en forma de concurs i es desenvolupa en tres fases.

Amb aquesta activitat ens proposem:

  • Potenciar el raonament matemàtic a través de la resolució de problemes.
  • Fomentar la capacitat de comunicació i argumentació matemàtica presentant activitats per resoldre en equip i exigint l’elaboració d’informes detallats.
  • Ajudar als nois i noies a adquirir seguretat i confiança en les seves capacitats per fer matemàtiques presentant-los activitats motivadores i que suposin un repte per a ells i elles.
  • Mostrar als professors i professores activitats lligades a l’entorn i problemes adequats per a treballar estratègies i desenvolupar actituds positives envers d’aquesta disciplina.

Participar al Fem Matemàtiques suposa cedir els drets sobre els treballs que es realitzin en les diferents fases de l’activitat.

INFORMACIÓ GENERAL

  • Abans de començar la primera fase del FM cada centre participant ha de decidir quina associació membre de la FEEMCAT vol utilitzar com a referència per la primera i, si escau, la segona fase.
  • Cada professor/a responsable de la coordinació de l’activitat FM en el seu centre fa d’interlocutor/a amb l’organització via correu electrònic. Totes les comunicacions amb els professors responsables dels centres es faran per correu electrònic, amb el coordinador/a de l’entitat de referència corresponent. Assegureu-vos de donar un correu electrònic vàlid quan feu la inscripció.
  • Si el centre o algun membre del professorat és soci d’alguna de les associacions de la FEEMCAT, la participació a l’activitat és gratuïta. En cas contrari caldrà abonar 30 € (per centre), seguint les instruccions que trobareu al formulari d’inscripció.
  • Lliurats els informes de la primera fase del FM, s’obrirà un termini per confirmar la participació a aquesta fase. És molt important que ho feu ja que fins que aquesta acció no estigui feta, els vostres alumnes no estaran realment inscrits.
ANIMEU-VOS A PARTICIPAR-HI!

Fem Matemàtiques 2016. Cloenda

collagefm16ff_50_50

FEM MATES 2

FEM MATES 1

CRÒNICA

12.646 alumnes de 6è de primària, de 1r o de 2n d’ESO, de 235 centres de Catalunya han participat al Fem Matemàtiques 2016.

El concurs  ha finalitzat amb la Jornada del dia 21 de maig a la ciutat de Girona.

70 participants, 70 professors de tot Catalunya hem gaudit un dia ple de sol i amb ganes de fer matemàtiques. Es notava l’escalf de tothom i sembla un miracle que des de l’any 1994, any rere any, hi hagi alumnat, professorat i famílies disposats a fer una mica més i que pensin que val la pena resoldre reptes matemàtics.

Els carrers de la ciutat s’han omplert amb les famílies que han pogut gaudir de visites guiades ofertes per l’Ajuntament de Girona. I a la tarda els participants s’han passejat pel barri vell tot resolent reptes matemàtics.

A les cinc de la tarda, el Teatre Ignasi Bonnín s’ha omplert de gom a gom amb participants, professorat i famílies i  l’assistència de les autoritats,  la Sra. Marta Madrenas, Alcaldessa de la ciutat, el Sr. Antoni Llobet, Secretari de Polítiques educatives, el Sr. Josep Polanco,  Delegat Territorial d’Ensenyament de Girona, la Sra. Victòria Oliu, Presidenta de FEEMCAT i la Sra. Anna Masós, directora de l’Institut Jaume Vicens Vives.

El professor Sergio Belmonte ens ha obsequiat amb una Xerrada-Espectacle i abans de conèixer els nom dels seleccionats, les autoritats han remarcat la importància de l’esdeveniment i ens han encoratjat a continuar-lo.

Tots vosaltres heu fet possible un nou Fem Matemàtiques!

Gràcies!

Elisabet Saguer Canadell. Coordinadora General del Fem Matemàtiques 2016

Ha convocat el concurs FEEMCAT i ha col·laborat el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’ha organitzat ADEMGI. La Roser Matas ha dissenyat el cartell.

A la final, organitzada per ADEMGI i per l’Institut Jaume Vicens Vives de Girona, hi ha col·laborat  l’Ajuntament de Girona, la Fundació Institut Jaume Vicens Vives i també CASIO I GERIO.

Seleccionats Prova individual

Sisè de Primària

Alumnat Centre Població
Raquel Trull Báguena Escola Ramon Fuster Bellaterra
Bernat Santana Aula Escola Europea Barcelona
Joana García Martí Escola Antònia Simó i Arnó Almacelles
Sabrine Jamali Escola Sant Llorenç de Munt Terrassa

 

Primer d’ESO

Alumnat Centre Població
Joana Pech Institut Les Corts Barcelona
Martí Nieto Padrosa Institut Narcís Xifra Girona
Marc Salvador Fundació Llor Sant Boi de Llobregat
Mateu Villaret Institut Sant Pol de Mar Sant Pol de Mar

 

Segon d’ESO

Alumnat Centre Població
Beni Fité Institut Gil i Gaya Lleida
Lluís Gil Escola Pia Sabadell
Víctor Conchello Sant Pere Chanel Malgrat de Mar
Guillem Ortiz Institut Antoni Torroja Cervera

 

Proves de la jornada

Proves individuals
Gimcana copa cangur
Gimcana matemàtica pel barri vell de la ciutat de Girona

Fotografies

Obriu la carpeta

Els organitzadors

El Departament de Matemàtiques de l’Institut Jaume Vicens Vives ha assumit la responsabilitat, amb la col·laboració de les Juntes de la FEEMCAT i d’ADEMGI i la coordinadora general, de l’organització de la fase final del concurs.

Agraïm a la Cap del Departament de Matemàtiques, professora Estefania Morant, tots els esforços i dedicació esmerçats.

En primer lloc per haver acceptat juntament amb la direcció, ser centre Organitzador de la Jornada Final el dia 21 de maig de 2016.

En segon lloc com a reconeixement a la tasca realitzada durant tot el procés juntament amb la Coordinadora General i la professora Paquita Bonany Poch per tal de planificar la complexa organització i preparació de l’esdeveniment.

En tercer lloc, volem remarcar el dens treball portat a terme pel professorat del  Departament de Matemàtiques que no ha escatimat esforços i dedicació els dies previs a la final.

L’èxit d’aquest esdeveniment, reconegut per tothom, ha estat possible per la implicació de professorat i alumnat del centre, el mateix dia 21, rebent participants, professorat i famílies, atenent l’alumnat a les diferents proves matemàtiques i  garantint una bona acollida i organització.

Reiterem els agraïments a tothom que d’una manera o altre hagi col·laborat a fer possible aquest esdeveniment.

Entre les diverses aportacions, volem citar:

L’acollida per part de la directora Sra. Anna Masós i la Cap d’estudis Sra. Magda Llach i el conserge Sr. Albert Carreras.

L’elaboració dels identificacions,        professora Meritxell Fitó Ripoll

Els diplomes dels participants,           professor Albert Falgueras Xarbau

Gimcana 1, professors Paquita Bonany, Albert Falgueras  i Estefania Morant

Gimcana2, professors Miquel Angelats, Paquita Bonany, Isabel López, Estafania Morant, Damià Sánchez, Dolors Falgàs  i Albert Falgueras

La col·laboració de l’alumnat del centre: Arnau Lleixà, Roger Castellanos, Valentin Giovanardi, Lydia Boile, Lara Pons, Gemma Dalmàs, Júlia Brugué, Ariadna Garcia, Lluís Montcada, Ferràn Solés i Laura Boyer.

Col·laboracions

 

collaboradors

 

Fem matemàtiques 2016. La final a Girona

Cartell Fem Matemàtiques 2 _A4

Institut Jaume Vicens Vives
C/ Isabel la Catòlica, 17,
17004 Girona
Tel.  972 200 130
mapa del lloc

aparcaments

web del centre

descarrega el programa

Els participants heu de portar l’estoig, regla, calculadora i una cinta mètrica.

 

 PROGRAMA

09.00-09.15 Rebuda participants, acreditacions
Repartiment de plànols de Girona a les famílies
Hall de l’INS JVV
09.15-09.45 Esmorzar alumnat i professorat Pati interior INS JVV
09.45-10.00 Acte de benvinguda Sala d’Actes INS JVV
10.15-11.45 Prova individual Aules INS JVV (PS 1r pis)
10.15-10.45 Reunió professorat acompanyant Biblioteca INS JVV
12.00-13.15 Gimcana 1 Gimnàs INS JVV
13h15-14.45 Dinar alumnat i professorat C/Joaquim Estrach INS JVV
14.45-15.00 Fotografies  de grup Pistes IJVV
15.00-17.00 Gimcana 2 Centre històric de Girona
17.00-18.05 Acte de Cloenda per a tothom
Espectacle Màgia i Matemàtiques
Lliurament de premis
Sala d’Actes, IJVV

DESENVOLUPAMENT DE LA JORNADA

· Els participants venen acompanyats de les famílies i del professorat.
· Participants i professorat seguiran el programa detallat.

· Els pares queden lliures per visitar la ciutat fins a l’acte de cloenda, a les 17.00. O be es poden apuntar a la visita guiada que ofereix l’Ajuntament de Girona. La visita començarà a les 11.00 davant de l’Ajuntament i es preveu una durada d’una hora i mitja. Cal inscriure’s el mateix dia, quan arribin al centre. (Hi ha places limitades)·

· El dinar per als participants i professorat acompanyant serà:
Arrossada popular, botifarra a la brasa i gelat. / Si hi ha alguna intolerància, es comunicarà al coordinador de l’Associació corresponent amb antelació.

Fem Matemàtiques 2016, Segones Fases

Logo color 3_50_50_50_50Esperem que hàgiu gaudit tot fent problemes!

El coordinador de cada Associació informarà  als centres dels equips que passen a la segona fase, que tindrà lloc un dia del mes de març o d’abril

Consulteu la informació segons la vostra Associació de referència

ASSOCIACIÓ DATA CENTRE, ADREÇA Més informació
APMCM
Montserrat Robusté
mrobuste@xtec.cat
DIMECRES 30/03/2016 Centre Cultural Municipal /
INS Narcís OllerPl Francesc Layret / C Francesc Gumà i Ferran
43800 VALLS
PROGRAMA_APMCM
ADEMGI
Elisabet Saguer
esaguer@xtec.cat
DISSABTE 30/04/2016 BELL LLOC
Can Pau Birol, 2-6
17004 GIRONA
PROGRAMA_ADEMGI

Àlbum de foografies

APaMMs
Miquel Maydeu
apamms@gmail.com
DISSABTE 16/04/2016 INS Esteve Albert
Av. Sot del Camp, 1-308394 SANT VICENÇ DE MONTALT
PROGRAMA_ApaMMs
ABEAM
Mireia López
mireia.lopez@gmail.com
DISSABTE 02/04/2016 Escola Pia de Sarrià
Carrer de la Immaculada, 2508017 BARCELONA
 PROGRAMA_ABEAM

MÉS INFORMACIO

LleiMAT
Maite Llovera
mllover1@xtec.cat
DIMECRES 13/04/2016 Escola ANTÒNIA SIMO
Tossal de les Creus25100 ALMACELLES
PROGRAMA_LLEIMAT

Fem matemàtiques 2016. Coordinacions

 

 

 Logo color 3_50_50_50_50 La coordinació del Fem matemàtiques 2016,

Us desitja unes bones festes i un bon any 2016

Quan tornem haurem d’anar acabant els treballs de la primera fase, els esperem!!


Coordinacions
APMCM: Montserrat Robuster mrobuste@xtec.cat
ADEMGI: Elisabet Saguer (coordinadora general) esaguer@xtec.cat
APAMMS: Miquel Maydeu apamms@gmail.com
ABEAM: Mireia López mireia.lopez@gmail.com
LleiMAT: Maite Llovera mllover1@xtec.cat

Fem Matemàtiques 2016. Preinscripcions

 Logo color 3_50_50_50_50  

Ja podeu preinscriure el vostre centre mitjançant el formulari. Feu-ho a través de la vostra associació de referència.

Sigueu benvinguts!


 

 

Fem Matemàtiques 2016. Primera Fase / Problemes

 Logo color 3_50_50 Des d’aquesta pàgina us podeu baixar els problemes de la Primera Fase del Fem Matemàtiques.

Que fruïu tot fent problemes!

Problemes per a sisè de primària  FM2016 _F1_PRIM_6
Problemes per a primer d’ESO  FM2016_F1_ESO1
Problemes per a segon d’ESO  FM2016 _F1_ESO2