RELAT DE LA FINAL DEL FEM MATEMÀTIQUES 2018

Lleida 5 de maig de 2018

A les 9 del matí a l’institut Samuel Gili i Gaya de Lleida tot estava a punt per rebre alumnes, famílies i professorat. Uns quants alumnes voluntaris van ser els encarregats de repartir les acreditacions, samarretes i motxilles amb alguns obsequis dins d’ella a tots els nois i noies i els professors i les professores. Les famílies que ho havien reservat tenien una visita gratuïta turística per Lleida, hi havia dues opcions: Centre urbà de Lleida i Castell dels Templers. Alguns professors també han optat per la visita al castell dels Templers

Abans de l’esmorzar el director del centre, el Sr. Pere Farré, i un conseller de la Diputació de Lleida, Sr Francesc Sabanés,  ens va donar la benvinguda.

Mentre els nois i noies feien la prova individual, vigilats per uns quants dels professors acompanyants, uns professors van fer la visita guiada al castell dels Templers, els professors acompanyants d’associacions diferents a Lleimat, i altres estaven reunits amb els coordinadors de cada tasca.

Poc després d’acabar la prova individual ens vam fer la foto de grup al Camp Escolar dels tres instituts, Institut Gili i Gaya, Joan Oró i Màrius Torres. Un Camp Escolar magnífic on es poden fer diverses proves esportives i concretament al camp de bàsquet i a la pista d’atletisme es va fer la prova per equips matinal, una prova que s’havia d’utilitzar material manipulatiu, es van fer proves com la cursa del metre cúbic, càlcul del pi utilitzant el cercle central del camp de bàsquet, desencriptar missatges utilitzant codis de dos maneres diferents, un joc de deslligar-se les mans i dos jocs d’estratègia.

Poc després, aprofitant que hi ha molts alumnes a l’institut Gili i Gaya, els alumnes d’aquest centre ens van oferir un concert de música actual i poc després, alumnes i professors, van fer dues activitats matemàtiques

Acabat el dinar els alumnes van fer un triangle de Sierpinki i després, amb autobús, vam anar a la Seu Vella on vam acabar la Jornada. Allí es va fer la 2a prova. Un cop acabada i mentre uns altres mestres valoraven els resultats de les dues proves de grups, famílies i alumnes aprofitaven per construir les cúpules de Leonardo dins del claustre de la Seu Vella.

A les 18 començava l’acte de cloenda on vam comptar amb la presència del Sr Aleix Gabarró Sust, representant de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Rosa Maria Salmerón Pallarés, representant de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, el Sr Manel Sol Puig, president de FEEMCAT  i el Sr Pere Farré Comes, director de l’Institut Samuel Gili i Gaya.

Primerament ens van oferir un concert l’Orquestra de l’institut Gili i Gaya, formada integrament per alumnes del centre, fins i tot, ho és la directora de l’orquestra, i ens van oferir dues peces, Juego de tronos i el musical Mamma Mia d’ABBA, va ser molt aclamat pels assistents.

Després dels parlaments de cadascun dels representants, es van lliurar els premis al grup guanyador de totes dues proves i als guanyadors de les proves individuals.

Després es van donar diplomes de participació a la fase final a tots els alumnes assistents i es va fer una foto de grup.

Per acabar, els alumnes de 2n classificats per l’Olimpíada i els de sisè per l’olimpiada alevina i les seves famílies van trobar-se un moment amb el professor coordinador de les olimpíades.

I quan eren les 19.00 vam donar per finalitzada la fase final del FEM MATEMÀTIQUES 2018.

FINS EL PROPER CURS!

 

Fotografies de la jornada

Nota de Premsa: Segre, diari local

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *