Estadisti-cub 2020

En l’edició del Fem Matemàtiques 2020 us hem obsequiat amb un cub troquelat per fer estadística. L’estadisti-cub.

Per començar haureu de completar el vostre cub:

  • Com et dius? : Escriu el teu nom o la inicial del teu nom.
  • Quantes germanes i germans sou?
  • Quin peu fas? Escriu el número que calces.
  • Amb quin transport vas a l’escola? A peu, en bici, en cotxe? Dibuixa la teva opció.
  • Quin és el teu esport preferit? Tant si el practiques com si ets dels que t’agrada mirar-lo al camp o per la tele: Automobilisme, ciclisme, bàsquet? Dibuixa algun element que representi el teu esport preferit.
  • Quina fruita t’agrada més? Representa-la amb un dibuix.

Si tens altres idees o t’agradaria representar altres dades pots plegar el cub al reves, i fer servir les cares de darrera per posar altres elements que us permetin representar gràfics amb aquest material.

Si voleu fer una estadística de les inicials per les que comencen els noms us recomanem que poseu en comú els cubs de molts alumnes. Si sou pocs els resultats poden quedar molt dispersats.

Si voleu tenir informació sobre el número de peu que calceu, segurament obtindreu una disposició que s’acosta a la corba normal.

Analitzar de quina manera arribem a l’escola cada matí ens pot servir per analitzar si podem fer alguna cosa més pel medi ambient. Què tal si fem l’estadística a principi de curs i al mes de maig tornem a fer-la, i mirem si hem aconseguit venir més a peu o en bicicleta?

Podeu descarregar-vos-el per imprimir-vos més còpies seguint aquest enllaç.

Podeu trobar més informació i altres activitats d’estadística a l’escola a: http://srvcnpbs.xtec.cat/creamat/joomla/index.php/estadistica/proposta-de-la-setmana-e/1204-la-persona-qtipicaq-de-lescola-proposta-13-maig-2013