Què és?

El FEM MATEMÀTIQUES és una activitat que té la finalitat de contribuir a desenvolupar la competència matemàtica en tot l’alumnat de sisè de Primària i primer cicle de l’ESO. També permet intercanviar experiències i compartir propostes per part del professorat de les diferents comarques de Catalunya. A més, vol sensibilitzar la societat catalana en general sobre la necessitat de millora d’una educació matemàtica que afavoreixi el desenvolupament personal i la integració social d’uns ciutadans i ciutadanes lliures i responsables.

Es tracta d’una activitat organitzada anualment per la FEEMCAT amb el suport del Departament d’Ensenyament. Està dirigida a tots els alumnes de cinquè  i sisè de Primària i de primer i de segon d’ESO dels centres escolars de Catalunya. S’organitza en forma de concurs i es desenvolupa en tres fases.

Amb aquesta activitat ens proposem

 • Potenciar el raonament matemàtic a través de la resolució de problemes.
 • Fomentar la capacitat de comunicació i argumentació matemàtica presentant activitats per resoldre en equip i exigint l’elaboració d’informes detallats.
 • Ajudar als nois i noies a adquirir seguretat i confiança en les seves capacitats per fer matemàtiques presentant-los activitats motivadores i que suposin un repte per a ells i elles.
 • Mostrar als professors i professores activitats lligades a l’entorn i problemes adequats per a treballar estratègies i desenvolupar actituds positives envers d’aquesta disciplina.

Participar al Fem Matemàtiques suposa cedir els drets sobre els treballs que es realitzin en les diferents fases de l’activitat.

6 comments

 1. Eloi Saula ha dit:

  Hola, volia demanar-vos si teniu previst enguany fer aquesta activitat, i en quines dates. Moltes gràcies,
  Eloi Saula

 2. Albert ha dit:

  Hola, aquest any volem participar-hi, però no trobo les instruccions de l’edició ni cap contacte per poder fer preguntes.
  Merci per endavant

  • Carme Vicens ha dit:

   Hola Albert,
   Estigueu atents a la web, ben aviat publicarem les primeres instruccions. Esperem comptar amb la vostra participació!

 3. Marta Bosch Collet ha dit:

  Hola, m’agradaria rebre notícies sobr les dates i la nova edició de femmates
  Moltes gràcies
  Marta Bosch

  • Carme Vicens ha dit:

   Hola Marta,
   Aviat publicarem les primeres instruccions. Gràcies per l’interès, esperem comptar amb la vostra participació. Salutacions!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *