Què és?

El FEM MATEMÀTIQUES és una activitat que té la finalitat de contribuir a desenvolupar la competència matemàtica en tot l’alumnat de sisè de Primària i primer cicle de l’ESO. També permet intercanviar experiències i compartir propostes per part del professorat de les diferents comarques de Catalunya. A més, vol sensibilitzar la societat catalana en general sobre la necessitat de millora d’una educació matemàtica que afavoreixi el desenvolupament personal i la integració social d’uns ciutadans i ciutadanes lliures i responsables.

Es tracta d’una activitat organitzada anualment per la FEEMCAT amb el suport del Departament d’Ensenyament. Està dirigida a tots els alumnes de cinquè  i sisè de Primària i de primer i de segon d’ESO dels centres escolars de Catalunya. S’organitza en forma de concurs i es desenvolupa en tres fases.

Amb aquesta activitat ens proposem

 • Potenciar el raonament matemàtic a través de la resolució de problemes.
 • Fomentar la capacitat de comunicació i argumentació matemàtica presentant activitats per resoldre en equip i exigint l’elaboració d’informes detallats.
 • Ajudar als nois i noies a adquirir seguretat i confiança en les seves capacitats per fer matemàtiques presentant-los activitats motivadores i que suposin un repte per a ells i elles.
 • Mostrar als professors i professores activitats lligades a l’entorn i problemes adequats per a treballar estratègies i desenvolupar actituds positives envers d’aquesta disciplina.

Participar al Fem Matemàtiques suposa cedir els drets sobre els treballs que es realitzin en les diferents fases de l’activitat.

8 comments

 1. Eloi Saula ha dit:

  Hola, volia demanar-vos si teniu previst enguany fer aquesta activitat, i en quines dates. Moltes gràcies,
  Eloi Saula

 2. Albert ha dit:

  Hola, aquest any volem participar-hi, però no trobo les instruccions de l’edició ni cap contacte per poder fer preguntes.
  Merci per endavant

  • Carme Vicens ha dit:

   Hola Albert,
   Estigueu atents a la web, ben aviat publicarem les primeres instruccions. Esperem comptar amb la vostra participació!

 3. Marta Bosch Collet ha dit:

  Hola, m’agradaria rebre notícies sobr les dates i la nova edició de femmates
  Moltes gràcies
  Marta Bosch

  • Carme Vicens ha dit:

   Hola Marta,
   Aviat publicarem les primeres instruccions. Gràcies per l’interès, esperem comptar amb la vostra participació. Salutacions!

 4. Raquel Pons ha dit:

  Bon dia,

  Voldria saber si està prevista aquesta activitat pel curs 22-23. No aconsegueixo trobar informació per aquest any, únicament noticies sobre la passada edició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *