Primera Fase

Té lloc en el mateix centre escolar. Vol implicar els professors de l’àrea i s’adreça a tots els nois i noies que durant aquest curs siguin alumnes d’un centre escolar de Catalunya en qualsevol d’aquests sis nivells: 5è d’EP, 6è d’EP, 1r d’ESO, 2n d’ESO, 3r o 4rt d’ESO.

Els alumnes treballen en equips de 3 o 4 persones com a màxim, tots del mateix nivell educatiu i centre. No hi ha limitació en el nombre de grups d’un mateix centre que vulguin participar-hi.

Cada grup ha d’elaborar un informe amb la resolució de cadascun dels 3 problemes on es farà constar:

              – a la portada: les dades identificatives dels membres del grup i el nom de l’escola

              – a l’interior:  les estratègies, experimentacions, reflexions, càlculs, verificacions,… que s’hagin dut a terme durant el procés de resolució.

Aquest informe ha d’estar clarament explicat i amb una presentació acurada.

El mestre o la mestra responsable de cada escola escollirà 1 o 2 informes, els més ben treballats, i els enviarà a l’associació en què s’ha fet la inscripció.

Acabat el termini de tramesa dels informes, els/les responsables de cada associació organitzadora seleccionaran els millors informes de cada nivell i ho comunicaran als centres. Els alumnes dels grups seleccionats passaran a la segona fase.

21 comments

 1. Toñi Tello ha dit:

  Si ens volem apuntar com ho hem de fer?

 2. Mireia ha dit:

  Bona tarda,
  Com ens podem posar en contacte per participar en la següent edició??

 3. Mar ha dit:

  on estan els problemes?

 4. Ivan F. ha dit:

  Tinc un petit dubte que no m’ha quedat clar en l’entrega dels informes, en el meu centre tinc previst que participaran alumnes de 1r i 2n (he vist que són els mateixos problemes), hem d’enviar màxim 2 informes en TOTAL, o màxim 2 per nivell, essent un màxim de 4?

 5. Ivan Fernandez ha dit:

  Quan es diu que s’han d’enviar 1 o 2 informes, és per institut o per nivell?

 6. Lourdes ha dit:

  Bon dia,
  som un grup de 6è de primaria i tenim un dubte.
  En el primer exercici de construïm triangles i quadrilàters, tenim el dubte de si els pals es poden utilitzar diverses vegades, és a dir fer totes les combinacions possibles o si només és pot utilitzar cada pal una vegada.

  • Joan Folguera ha dit:

   Es poden utilitzar a cada combinació. Per exemple com que hi ha 3 pals de 2 cm i 2 de tres cm, puc construir els triangles: 2, 2, 2 ; i també 2, 2, 3 i també 2, 3, 3.
   Aquestes tres combinacions són bones.

 7. Alba ha dit:

  Els informes han d’estar fets amb ordinador, a mà o com vulguem?
  Els hem d’enviar per correu ordinari o per mail?

  • Tuti Comalat ha dit:

   Els informes poden estar fets com vulgueu i els heu d’enviar per correu ordinari a l’adreça de l’associació a la que pertanyeu.
   Gràcies
   Tuti

 8. Ivan ha dit:

  Hola, no veig la data màxima d’entrega dels problemes de la fase 1. Gràcies

 9. Nuria ha dit:

  Bona nit, sóc la tutora d’un 5è de primària i mirant les bases de 2023, veig que parla de que cal resoldre 3 problemes, però en el document em sembla que només n’hi ha dos. Es així? Pot ser que a partir de 6è siguin 3 però a 5è només calgui fer-ne 2?
  Moltes gràcies.

 10. Joan ha dit:

  Bon dia

  Aquest curs 2023-24 en agradaria apuntar-nos a les diferents fases de la vostra activitat. Com s’ha de fer? Com podem inscriure’ns?

  Moltes gràcies.

  • Oriol Liarte ha dit:

   Bones Joan,
   A la pàgina web principal del Fem Mates vam publicar els formularis de preinscripció. Heu d’omplir el que correspongui amb la vostra associació de referència.
   Salut!
   Oriol

 11. Daniel Duran Díaz ha dit:

  Hola, hi ha alguna forma de posar-se en contacte amb l’organització? Un correu electrònic o un número de telèfon?
  Gràcies,
  Daniel

 12. CDE ha dit:

  Bona tarda, com a escola fa dies vam fer la preinscripció al formulari a través de ApAMMs i vam fer el donatiu corresponent de 30€. No hem rebut de moment cap correu per fer la inscripció. Cal que fem res més? Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *