Primera Fase

Té lloc en el mateix centre escolar. Vol implicar els professors de l’àrea i s’adreça a tots els nois i noies que durant aquest curs siguin alumnes d’un centre escolar de Catalunya en qualsevol d’aquests tres nivells: 5è d’EP, 6è d’EP, 1r d’ESO o 2n d’ESO.

Els alumnes treballen en equips de 3 o 4 persones com a màxim, tots del mateix nivell educatiu i centre. No hi ha limitació en el nombre de grups d’un mateix centre que vulguin participar-hi.

Cada grup ha d’elaborar un informe amb la resolució de cadascun dels 3 problemes on es farà constar:

              – a la portada: les dades identificatives dels membres del grup i el nom de l’escola

              – a l’interior:  les estratègies, experimentacions, reflexions, càlculs, verificacions,… que s’hagin dut a terme durant el procés de resolució.

Aquest informe ha d’estar clarament explicat i amb una presentació acurada.

El mestre o la mestra responsable de cada escola escollirà 1 o 2 informes, els més ben treballats, i els enviarà a l’associació en què s’ha fet la inscripció.

Acabat el termini de tramesa dels informes, els/les responsables de cada associació organitzadora seleccionaran els millors informes de cada nivell i ho comunicaran als centres. Els alumnes dels grups seleccionats passaran a la segona fase.

16 comments

 1. Toñi Tello ha dit:

  Si ens volem apuntar com ho hem de fer?

 2. Mireia ha dit:

  Bona tarda,
  Com ens podem posar en contacte per participar en la següent edició??

 3. Mar ha dit:

  on estan els problemes?

 4. Ivan F. ha dit:

  Tinc un petit dubte que no m’ha quedat clar en l’entrega dels informes, en el meu centre tinc previst que participaran alumnes de 1r i 2n (he vist que són els mateixos problemes), hem d’enviar màxim 2 informes en TOTAL, o màxim 2 per nivell, essent un màxim de 4?

 5. Ivan Fernandez ha dit:

  Quan es diu que s’han d’enviar 1 o 2 informes, és per institut o per nivell?

 6. Lourdes ha dit:

  Bon dia,
  som un grup de 6è de primaria i tenim un dubte.
  En el primer exercici de construïm triangles i quadrilàters, tenim el dubte de si els pals es poden utilitzar diverses vegades, és a dir fer totes les combinacions possibles o si només és pot utilitzar cada pal una vegada.

  • Joan Folguera ha dit:

   Es poden utilitzar a cada combinació. Per exemple com que hi ha 3 pals de 2 cm i 2 de tres cm, puc construir els triangles: 2, 2, 2 ; i també 2, 2, 3 i també 2, 3, 3.
   Aquestes tres combinacions són bones.

 7. Alba ha dit:

  Els informes han d’estar fets amb ordinador, a mà o com vulguem?
  Els hem d’enviar per correu ordinari o per mail?

  • Tuti Comalat ha dit:

   Els informes poden estar fets com vulgueu i els heu d’enviar per correu ordinari a l’adreça de l’associació a la que pertanyeu.
   Gràcies
   Tuti

 8. Ivan ha dit:

  Hola, no veig la data màxima d’entrega dels problemes de la fase 1. Gràcies

 9. Nuria ha dit:

  Bona nit, sóc la tutora d’un 5è de primària i mirant les bases de 2023, veig que parla de que cal resoldre 3 problemes, però en el document em sembla que només n’hi ha dos. Es així? Pot ser que a partir de 6è siguin 3 però a 5è només calgui fer-ne 2?
  Moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *