Final Fem Matemàtiques 2024 a Cervera

El passat dissabte 18 de maig va tenir lloc la Final del Fem Matemàtiques 2024, a l’Institut Antoni Torroja de la ciutat de Cervera. 75 alumnes de nivells molt diversos, des de 5è de Primària fins a 4t d’ESO, van competir i gaudir de les matemàtiques. Els van acompanyar uns 90 docents.

Pel matí, es va rebre a l’alumnat i professorat i, tot seguit, van començar les proves individuals. En acabar, van gaudir d’un bon esmorzar per carregar les piles i preparar-se per la primera prova d’equips: el Veloç Isard, on havien de resoldre una sèrie de problemes de forma ràpida. A continuació, tots van poder gaudir d’una actuació per part del Conservatori de Cervera.

Al migdia, tothom va tenir un moment de descans per dinar i disfrutar de l’espectacle de focs dels Diables d’Agramunt. La pluja no va impedir que els alumnes treballéssin en equip per superar els diferents reptes de la segona prova d’equips: la Gimcana Matemàtica.

Per acabar la jornada, es van conduir tots els assistents al Paranimf de l’Institut, i es van obrir les portes al públic. La Cloenda va començar amb la presentació de l’exposició Martemàtiques a càrrec de Fernando Corbalan, continuant amb l’espectacle de Matemàgia de Sergio Belmonte. Finalment, van començar els parlaments de Sílvia Pascual (Cap d’estudis de l’Institut Antoni Torroja), Alba Carrasco (Presidenta de Lleimat), Carme Vicens (Presidenta de la FEEMCAT), Claudi Vidal (Director de Serveis Territorials de Lleida) i Jan Pomés (Paer en Cap de Cervera). Les paraules que van dedicar al públic van encoratjar a tothom a seguir gaudint de les matemàtiques. A continuació, es va entregar els premis als guanyadors i es va convidar a tots els alumnes participants a pujar a l’escenari, per donar-los el reconeixement merescut i fer la foto final.

En acabar, l’alumnat premiat de 6è de Primària, 2n i 4t d’ESO es van reunir amb els professors que els acompanyaran a l’Olimpíada Estatal.

No volem acomiadar-nos sense agrair a l’alumnat, al professorat, a les famílies i al personal del Institut Antoni Torroja, la dedicació, l’esforç i la paciència abans i durant la jornada. Fins el curs vinent!

Aquí teniu els guanyadors de la prova individual i de la prova d’equips.

Fotos de la jornada

Problemes de la prova individual

Problemes i solucions del Veloç Isard

Reptes i solucions Gimcana Matemàtica

2 comments

 1. Martina Porcar Arenós ha dit:

  On podria mirar els resultats de les proves? M’agradaria saber en quina posició vaig quedar.

  • Oriol Liarte ha dit:

   Bon dia Martina,
   No hi ha posició en la prova individual. Només es seleccionen els guanyadors, tenint en compte les millors respostes.
   Salut!
   Oriol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *